Sernik bez mąki

Sernik bez dodatku mąki
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 500 g Twaróg
  • 5 Jajko
  • 5 łyżek Cukier
  • Maliny

Przygotowanie

  1. 1

    W misce ubij twaróg z cukrem i stopniowo dodawaj po jednym jajku.

  2. 2

    Do przygotowanego ciasta dodaj część owoców (sugerujemy maliny). Staraj się robić to ostrożnie, żeby owoce się nie rozgniotły.

  3. 3

    Formę do pieczenia (25 × 25 cm) posmaruj odrobiną masła i przełóż do niej ciasto.

  4. 4

    Na wierzchu ciasta ułóż pozostałą część owoców. Sernik piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez ok. 35 minut.

  5. 5

    Gotowy sernik posyp cukrem pudrem. Ciasto bez mąki możesz przygotować z dodatkiem różnych owoców, dzięki czemu za każdym razem będzie smakować inaczej!

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis

Przeczytaj też