Sernik bez mąki
Szybki i smaczny sernik, który możesz udoskonalić o świeże, sezonowe owoce. Doskonale smakuje z malinami!
Autor:
Smak.pl
Fit desery
Fit przekąski
Strefa Fit
Dieta bezglutenowa
Główne składniki
Owoce
Nabial
Łatwe dania
Dania do godziny
Dla młodych mam
Okazje
Domówka
Rodzaje dań
Desery
Ciasta
REKLAMA
Składniki
- 500 g Twaróg
- 5 Jajko
- 5 łyżek Cukier
- Maliny
Przygotowanie
- 1
W misce ubij twaróg z cukrem i stopniowo dodawaj po jednym jajku.
- 2
Do przygotowanego ciasta dodaj część owoców (sugerujemy maliny). Staraj się robić to ostrożnie, żeby owoce się nie rozgniotły.
- 3
Formę do pieczenia (25 × 25 cm) posmaruj odrobiną masła i przełóż do niej ciasto.
REKLAMA - 4
Na wierzchu ciasta ułóż pozostałą część owoców. Sernik piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez ok. 35 minut.
- 5
Gotowy sernik posyp cukrem pudrem. Ciasto bez mąki możesz przygotować z dodatkiem różnych owoców, dzięki czemu za każdym razem będzie smakować inaczej!
Zobacz także:
REKLAMA