Sałatka pieczarkowa - smaczna i prosta w wykonaniu

Sałatka z pieczarkami
Źródło: GettyImages

Składniki

Sałatka z pieczarkami przepis

  • 500 g Pieczarki
  • 4 sztuki Jajko
  • 3 łyżki Majonez
  • 2 łyżki Groszek konserwowy
  • 2 łyżki Kukurydza konserwowa
  • 1 sztuka Szalotka
  • 1 łyżka Sól
  • 2 Szczypty Pieprz
  • 2 sztuki Liście laurowe
  • 3 ziarna Ziele angielskie

Przygotowanie

  1. 1

    Pieczarki umyj, obierz, zalej zimną wodą, dodaj pół łyżki soli, liścia laurowego oraz ziele angielskie i gotuj przez 20 minut. Odcedź i wystudź. Wyjmij liście i ziele, a następnie pokrój pieczarki w kostkę.

  2. 2

    Jajka ugotuj na twardo, wystudź. Obierz i pokrój w kostkę.

  3. 3

    Cebulę obierz, posiekaj w drobną kostkę.

  4. 4

    Pieczarki, jajka oraz cebulę przełóż do miski, dodaj majonez, kukurydzę, groszek, sól oraz pieprz i wymieszaj.

     

    Zobacz także:

     

     

Smacznego

Oceń przepis

Przeczytaj też