Charlotte malinowa

 Charlotte malinowa
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 30 sztuk Biała czekolada
  • 200 g Długie biszkopty
  • 1 szczypta Sól
  • 500 g Mascarpone
  • 150 g Cukier puder
  • 200 ml Śmietanka do ubijania
  • 1 opakowanie Usztywniacz do bitej śmietany
  • 1 łyżeczka Ekstrakt waniliowy
  • 300 g Maliny
  • 1 łyżka Cukier puder

Przygotowanie

  1. 1

    Rozpuść czekoladę nad kąpielą wodną, ​​odstaw na bok i ostudź.

  2. 2

    Ubij śmietanę z utwardzaczem i ekstraktem waniliowym. Następnie przełóż ją do lodówki.

  3. 3

    Trzy małe foremki (10 cm) otocz połówkami podłużnych biszkoptów wokół krawędzi i przymocuj ciastka, wykładając dno pozostałymi biszkoptami.

  4. 4

    W większej misce przygotuj krem ​​z ubitego mascarpone, czekolady i cukru. Następnie dokładnie wymieszaj krem ​​łyżką.

  5. 5

    Śmietankę podziel na trzy foremki, na wierzch dodaj maliny i schowaj specjał do lodówki — deser powinien się w niej chłodzić przez całą noc.

  6. 6

    Przed podaniem Charlotte z malinami wyciągnij deser z foremek i posyp cukrem pudrem.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też