Pancakes z bekonem

 Pancakes z bekonem
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 1.5 szklanki Mleko 3,2%
  • 2 szklanek Mąka pszenna
  • 3 Jajko
  • 1 łyżka Cukier puder
  • 1.5 łyżeczka Proszek do pieczenia
  • 1 szczypta Sól
  • 200 g Boczek w plastrach
  • 40 g Masło

Dodatkowo

  • Syrop klonowy

Przygotowanie

  1. 1

    Do dużej miski przesiej wszystkie suche składniki. Rozpuść masło w rondelku i odstaw je na bok.

  2. 2

    Oddziel żółtka od białek. Białka dodaj do oddzielnej miski, dolej mleko i roztopione masło. Całość dokładnie wymieszaj.

  3. 3

    Do naczynia z mokrymi składnikami dodaj mieszankę suchych i mieszaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.

  4. 4

    Ubij białka na sztywną pianę i partiami przekładaj ją do ciasta naleśnikowego. Całość wymieszaj silikonową łopatką.

  5. 5

    Pancakes smaż na odrobinie oliwy z oliwek. Powinny przybrać apetyczny, złotawy kolor.

  6. 6

    W międzyczasie usmaż plastry boczku. Rozłóż je na suchej patelni i smaż do chrupkości.

  7. 7

    Amerykańskie śniadanie gotowe! Pancakes polej syropem klonowym i podawaj je razem z plastrami smażonego bekonu.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też