Aromatyczne Marocchino to ulubiona kawa Włochów. Możesz ją mieć na wyciągnięcie ręki

Kawa Marocchino
Źródło: Shutterstock/RUNIV Studio

Składniki

Składniki na Marocchino:

  • 1 porcja Espresso
  • 1 łyżeczka Kakao
  • 0.5 Szklanka Ciepłe mleko

Przygotowanie

  1. 1

    Wybraną przez siebie metodą zacznijcie od zaparzenia espresso. Przelejcie je do większej filiżanki.

  2. 2

    Dosypcie do espresso łyżeczkę kakao lub opcjonalnie pitnej czekolady i dokładnie wymieszajcie.

  3. 3

    Ostatni etap w przepisie na Marocchino to spienienie ciepłego mleka i dolanie go wraz z pianą do filiżanki z espresso i kakao. Ilość mleka nie jest sztywna – każdy dobiera proporcje do własnych potrzeb.

    Przeczytaj także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też