Frytki z buraków

 Frytki z buraków
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 4 sztuki Czerwony burak
  • 3 łyżki Olej roślinny
  • 1 szczypta Chili mielone
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony

Przygotowanie

  1. 1

    Obierz buraki i pokrój je na frytki.

  2. 2

    Pokrojone warzywa włóż do marynaty z oleju, chili, pieprzu, kminku oraz soli i pozostaw na kilka minut w marynacie.

  3. 3

    Rozłóż chipsy z buraków na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

  4. 4

    Frytki wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na ok. 20 minut. Następnie przewróć je na drugą stronę i piecz kolejne 10-15 minut.

  5. 5

    Gotowe frytki z buraków serwuj z domowym sosem czosnkowym.

     

    Wypróbuj także przepis na frytki z batatów.

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też