Makaron z łososiem

 Makaron z łososiem
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 200 g Makaron penne
  • 300 g Filet z łososia
  • 4 łyżki Parmezan starty
  • 250 ml Śmietana 30%
  • 1 łyżka Oliwa z oliwek
  • 50 g Groszek
  • 0.5 Łyżeczka Czarnuszka
  • 0.5 Łyżeczka Przyprawa do ryb

Przygotowanie

  1. 1

    Makaron penne (lub inny wybrany rodzaj pasty) gotuj do miękkości, a następnie odcedź go na durszlaku.

  2. 2

    Filet z łososia pozbaw skórki i gotuj na parze przez ok. 10-12 minut. Następnie pokrój rybę na małe części.

  3. 3

    Na większej patelni smaż makaron z kawałkami łososia. Po chwili dodaj również starty parmezan, groszek konserwowy, a całość dopraw przyprawą do ryb.

  4. 4

    Po kilku minutach na patelnię wlej śmietanę i mieszaj jej zawartość do momentu, aż sos zgęstnieje. Na samym końcu do makaronu z łososiem dodaj 0,5 łyżeczki czarnuszki.

  5. 5

    Posiłek nadaje się dla dzieci już od 8. miesiąca życia.

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też