Placki z batatów

Placki z batatów
Źródło: StockFood

Składniki

  • 1 kg Bataty
  • 3 Jajko
  • 3 łyżki Mąka pszenna
  • Olej rzepakowy
  • Pieprz czarny mielony

Przygotowanie

  1. 1

    Bataty umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Przełóż je do czystej szmatki, mocno zawiń i odciśnij jak najwięcej płynu.

  2. 2

    Następnie do batatów dodaj jajka, mąkę, sól i. wszystko dobrze wymieszaj.

  3. 3

    Placki z batatów smaż na odrobinie oleju rzepakowego. Nadmiar tłuszczu odciśnij, przykładając do gotowych placków ręcznik papierowy. Obiad możesz serwować z domowym sosem czosnkowym lub pastą guacamole.

  4. 4

    Posiłek nadaje się dla dzieci powyżej 8. miesiąca życia.

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też