Placki z batatów
Gwarantujemy, że zakochasz się w smaku placków z batatów. Zobacz, jak je zrobić.
Autor:
Smak.pl
Przepisy dla dzieci
Obiady dla dzieci
Łatwe dania
Dania do godziny
Główne składniki
Warzywa
Posiłki
Obiad
Rodzaje dań
Przekąski
Strefa Fit
Dania wegetariánskie
Fit obiady
REKLAMA
Składniki
- 1 kg Bataty
- 3 Jajko
- 3 łyżki Mąka pszenna
- Olej rzepakowy
- Pieprz czarny mielony
Przygotowanie
- 1
Bataty umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Przełóż je do czystej szmatki, mocno zawiń i odciśnij jak najwięcej płynu.
- 2
Następnie do batatów dodaj jajka, mąkę, sól i. wszystko dobrze wymieszaj.
- 3
Placki z batatów smaż na odrobinie oleju rzepakowego. Nadmiar tłuszczu odciśnij, przykładając do gotowych placków ręcznik papierowy. Obiad możesz serwować z domowym sosem czosnkowym lub pastą guacamole.
REKLAMA - 4
Posiłek nadaje się dla dzieci powyżej 8. miesiąca życia.
Zobacz także:
REKLAMA