Batony proteinowe z orzeszków ziemnych
Z podanych w przepisie składników przygotujesz ok. 8 batonów, z których każdy zawiera: 237 kcal, 10 g tłuszczu, 19 g węglowodanów i aż 19 g białka.
Autor:
Smak.pl
Fit przekąski
Fit desery
Strefa Fit
Przekąski
Główne składniki
Bakalie
Dieta na masę
Łatwe dania
Dania do godziny
Jedzenie do pracy
Posiłki
Podwieczorek
Drugie śniadanie
REKLAMA
Składniki
- 160 g Płatki owsiane
- 80 g Masło orzechowe
- 125 ml Mleko migdałowe
- 50 g Orzeszki ziemne (niesolone)
- 120 g Odżywka białkowa
Przygotowanie
- 1
W misce wymieszaj płatki owsiane, ulubioną odżywkę białkową (np. o smaku waniliowym) i drobno posiekane orzeszki ziemne.
- 2
Następnie dodaj masło orzechowe, mleko roślinne (lub wodę) i wszystko dokładnie wymieszaję.
- 3
Gotową mieszankę przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, po czym włóż ją do zamrażarki.
REKLAMA - 4
Batony proteinowe z orzeszków ziemnych będą gotowe po 30 minutach chłodzenia w zamrażarce. Jeśli foremkę włożysz do lodówki, czas ten wydłuży się do 3 godzin.
- 5
Gotowe batony pokrój na mniejsze kawałki. Możesz przechowywać je w lodówce lub zamrozić.
Zobacz także:
REKLAMA