Batony proteinowe z orzeszków ziemnych

Batony proteinowe z orzeszków ziemnych
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 160 g Płatki owsiane
  • 80 g Masło orzechowe
  • 125 ml Mleko migdałowe
  • 50 g Orzeszki ziemne (niesolone)
  • 120 g Odżywka białkowa

Przygotowanie

  1. 1

    W misce wymieszaj płatki owsiane, ulubioną odżywkę białkową (np. o smaku waniliowym) i drobno posiekane orzeszki ziemne.

  2. 2

    Następnie dodaj masło orzechowe, mleko roślinne (lub wodę) i wszystko dokładnie wymieszaję.

  3. 3

    Gotową mieszankę przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, po czym włóż ją do zamrażarki.

  4. 4

    Batony proteinowe z orzeszków ziemnych będą gotowe po 30 minutach chłodzenia w zamrażarce. Jeśli foremkę włożysz do lodówki, czas ten wydłuży się do 3 godzin.

  5. 5

    Gotowe batony pokrój na mniejsze kawałki. Możesz przechowywać je w lodówce lub zamrozić.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też