Budyń z kaszy jaglanej to oryginalny pomysł na deser dla dziecka

Budyń z kaszy jaglanej
Źródło: GettyImages

Składniki

Budyń z kaszy jaglanej przepis

  • 0.5 Szklanka Kasza jaglana
  • 1 szklanki Mleko migdałowe
  • 1 szklanki Woda
  • 1 łyżeczka Masło
  • 1 Szczypta Sól
  • 1 łyżka Miód
  • 2 łyżki Jagody
  • 8 sztuk Maliny

Przygotowanie

  1. 1

    Kaszę jaglaną wsyp do miski, zalej wrzątkiem, poczekaj 3 minuty i odcedź.

  2. 2

    Do rondelka wlej wodę oraz mleko migdałowe. Zagotuj. Dodaj kaszę jaglaną, sól i wymieszaj.

  3. 3

    Zmniejsz ogień, przykryj pokrywką i gotuj przez 15 minut. Wyłącz gaz, odstaw na 5 minut.

  4. 4

    Do ciepłej kaszy dodaj masło, miód i dokładnie zmiksuj.

  5. 5

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też