Mini kanapki, czyli imprezowa przekąska

Mini kanapki
Źródło: GettyImages

Składniki

Mini kanapki przepis

  • 2 sztuki Bagietka
  • 1 sztuka Ogórek zielony
  • 5 sztuk Mini ogórki konserwowe
  • 3 sztuki Jajko
  • 5 sztuk Pomidory koktajlowe
  • 2 łyżki Serek śmietankowy
  • 1 pęczek Szczypiorek
  • 100 g Masło
  • 4 plastry Salami
  • 1 łyżka Chrzan tarty
  • 5 Liści Sałata
  • 6 sztuk Kapary
  • 4 plastry Ser żółty
  • 2 plastry Ser pleśniowy niebieski
  • 3 plastry Szynka
  • 3 plastry Łosoś wędzony
  • 2 gałązki Koperek
  • 0.5 Sztuka Awokado

Przygotowanie

  1. 1

    Jajka ugotuj, wystudź, obierz i pokrój w plastry.

  2. 2

    Bagietki pokrój w cienkie plastry. Kilka z nich posmaruj masłem, kilka chrzanem, resztę serkiem śmietankowym.

  3. 3

    Warzywa, sałatę, szczypiorek oraz koperek umyj. Ogórka pokrój w plasterki, sałatę podziel na kawałki o wielkości kanapek, szczypiorek i koperek drobno posiekaj. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Ogórki konserwowe natnij z jednej strony, tak aby zrobić z nich wachlarz. Awokado obierz, wyjmij pestkę i pokrój w grubą kostkę.

  4. 4

    Na bagietkę połóż sałatę. Na kanapki posmarowane chrzanem połóż łososia wędzonego, awokado i posyp koperkiem. Na kanapki z masłem i serkiem śmietankowym układaj ser żółty, pleśniowy, wędlinę, ogórka, jajko. Szczypiorkiem udekoruj kanapki.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też