Naleśniki z purée z mango
Egzotyczne naleśniki z mango, których zdecydowanie warto spróbować.
Autor:
Smak.pl
Przekąski
Łatwe dania
Dania do godziny
Rodzaje dań
Naleśniki
Posiłki
Podwieczorek
Drugie śniadanie
Główne składniki
Mąka
Jajka
Owoce
Dania wegetariánskie
REKLAMA
Składniki
Ciasto naleśnikowe
- 2 szklanek Mleko 3,2%
- 1 szklanki Mąka pszenna
- 2 Jajko
- 1 łyżka Cukier wanilinowy
- 1 szczypta Sól
Purée z mango
- 1 sztuka Mango
- 50 g Cukier
- Woda
- Olej
Przygotowanie
- 1
Do garnka wrzuć połowę pokrojonego w kostkę mango, dodaj cukier oraz wodę. Doprowadź do wrzenia i krótko gotuj składniki. Następnie zblenduj je na gładki mus i pozostaw do ostygnięcia.
- 2
Jajka ubij razem z mlekiem, dodaj mąkę, cukier i sól. Ciasto wymieszaj tak, żeby nie było w nim żadnych grudek i piecz cienkie naleśniki na patelni z gorącym masłem i kroplą oleju.
- 3
Naleśniki polej odrobiną przygotowanego purée owocowego i udekoruj kawałkami pozostałej części mango. Danie doskonale smakuje podane z gałką lodów kokosowych.
Wypróbuj także przepis na naleśniki zapiekane z bryndzą.
REKLAMA