Tort raffaello

Tort raffaello
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 0.5 Szklanka Wiórki kokosowe
  • 250 g Mascarpone
  • 200 g Śmietana 30%
  • 12 sztuk Andruty
  • 3 łyżki Cukier puder

Przygotowanie

  1. 1

    W dużej misce połącz ze sobą serek mascarpone, śmietanę i cukier puder. Składniki ubijaj mikserem przez 2 minuty, a następnie rozłóż odrobinę kremowej masy na przygotowanej paterze. Na pierwszą warstwę kremu połóż jeden andrut.

  2. 2

    Nakładaj kolejne warstwy. Na andrut wyłóż łyżkę serowego kremu, na krem rozsyp wiórki kokosowe i przykryj waflem. Czynności wykonuj analogicznie aż do wyczerpania andrutów. 

  3. 3

    Resztkę kremu rozłóż równomiernie po bokach oraz na górnej warstwie sernika raffaello. Całość posyp wiórkami kokosowymi, ozdób kuleczkami raffaello (opcjonalnie) i schłódź w lodówce. Tort raffaello może być przechowywany w niskiej temperaturze przez kilka dni.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też