Tort raffaello
Przepis na tort raffaello to gwarancja udanego, ekskluzywnego deseru, który zachwyci każdego miłośnika kokosu.
Składniki
- 0.5 Szklanka Wiórki kokosowe
- 250 g Mascarpone
- 200 g Śmietana 30%
- 12 sztuk Andruty
- 3 łyżki Cukier puder
Przygotowanie
- 1
W dużej misce połącz ze sobą serek mascarpone, śmietanę i cukier puder. Składniki ubijaj mikserem przez 2 minuty, a następnie rozłóż odrobinę kremowej masy na przygotowanej paterze. Na pierwszą warstwę kremu połóż jeden andrut.
- 2
Nakładaj kolejne warstwy. Na andrut wyłóż łyżkę serowego kremu, na krem rozsyp wiórki kokosowe i przykryj waflem. Czynności wykonuj analogicznie aż do wyczerpania andrutów.
- 3
Resztkę kremu rozłóż równomiernie po bokach oraz na górnej warstwie sernika raffaello. Całość posyp wiórkami kokosowymi, ozdób kuleczkami raffaello (opcjonalnie) i schłódź w lodówce. Tort raffaello może być przechowywany w niskiej temperaturze przez kilka dni.
Zobacz także: