Bagietki z figami i kremem z mascarpone
Boska pasta miodowa z serka mascarpone, zwieńczona świeżymi figami. Bagietki z figami i kremem z mascarpone to połączenie wyjątkowych składników, które rozpieszczą podniebienie każdego sympatyka jedzenia. Doskonale nadają się jako jedna z przekąsek podczas spotkania w gronie przyjaciół lub przystawka przed romantyczną kolacją.
Autor:
Smak.pl
Dania do 15 minut
Na skróty
Łatwe dania
Posiłki
Kolacja
Rodzaje dań
Przekąski
Główne składniki
Owoce
Nabial
Okazje
Domówka
Czas na piknik
Dania wegetariánskie
REKLAMA
Składniki
- 2 sztuki Bagietka
- 250 g Mascarpone
- 1 łyżka Miód
- 2 ząbki Czosnek
- 10 sztuk Świeże figi
- Sól
- Pieprz
- Tymianek suszony
Przygotowanie
- 1
Mascarpone wymieszaj z miodem i dodaj przepuszczony przez praskę czosnek.
- 2
Pastę dopraw solą, pieprzem oraz suszonym tymiankiem.
- 3
Bagietki pokrój na mniejsze kromki. Na każdej z nich rozsmaruj serek mascarpone i udekoruj ćwiartkami świeżych fig.
Wypróbuj także przepis na kanapkę z kurczakiem i dżemem jabłkowo-porzeczkowym.
REKLAMA