Bagietki z figami i kremem z mascarpone

Bagietki z figami i kremem z mascarpone
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 2 sztuki Bagietka
  • 250 g Mascarpone
  • 1 łyżka Miód
  • 2 ząbki Czosnek
  • 10 sztuk Świeże figi
  • Sól
  • Pieprz
  • Tymianek suszony

Przygotowanie

  1. 1

    Mascarpone wymieszaj z miodem i dodaj przepuszczony przez praskę czosnek.

  2. 2

    Pastę dopraw solą, pieprzem oraz suszonym tymiankiem.

  3. 3

    Bagietki pokrój na mniejsze kromki. Na każdej z nich rozsmaruj serek mascarpone i udekoruj ćwiartkami świeżych fig.

     

    Wypróbuj także przepis na kanapkę z kurczakiem i dżemem jabłkowo-porzeczkowym.

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też