Krewetki smażone z czosnkiem i natką pietruszki

Krewetki smażone
Źródło: GettyImages

Składniki

Krewetki smażone przepis

  • 500 g Krewetki
  • 4 ząbki Czosnek
  • 0.5 Sztuka Papryczka chili
  • 0.5 Sztuka Natka pietruszki
  • 2 łyżki Masło
  • 1 sztuka Cebula
  • 1 Szczypta Sól
  • 3 łyżki Mleko kokosowe
  • 50 ml Białe wytrawne wino

Przygotowanie

  1. 1

    Odmroź krewetki. Delikatnie osusz za pomocą ręcznika papierowego. Cebulę, czosnek i ostrą papryczkę obierz i posiekaj w drobną kostkę. 

  2. 2

    Patelnię rozgrzej, dodaj masło i podsmaż cebulę na małym ogniu. Dodaj czosnek, sól i połowę przygotowanej porcji papryczki. Wymieszaj i smaż przez 30 sekund.

  3. 3

    Na patelnię włóż krewetki, wlej mleczko kokosowe, wymieszaj. Smaż po 30 sekund z każdej strony. Zwiększ gaz, wlej wino, dodaj pokrojoną natkę pietruszki i duś krewetki przez minutę. Jeśli uznasz, że danie jest zbyt łagodne, dodaj pozostałą papryczkę.

     

    Zobacz także:

     

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też