Penne z bakłażanem i fetą
Penne z bakłażanem i fetą to pomysł na wegetariański posiłek. Makaron nadaje się zarówno na lekki obiad jak i kolację.
Autor:
Smak.pl
Dania z makaronem
Dania wegetariánskie
Główne składniki
Makarony
Makarony
Nabial
Warzywa
Łatwe dania
Dania do 30 minut
Posiłki
Obiad
Kolacja
Strefa Fit
Fit kolacje
REKLAMA
Składniki
- 250 Makaron penne
- 1 sztuka Bakłażan
- 100 g Ser feta
- 1 garść Miks sałat
- Sól
- Pieprz czarny mielony
- Sos sojowy
- Oliwa z oliwek
Przygotowanie
- 1
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ser pokrój w kostkę. Umyj bakłażana i pokrój go na większe kawałki.
- 2
Na patelni rozgrzej niewielką ilość oliwy, smaż na niej posolonego bakłażana, dopraw pieprzem i skrop sosem sojowym.
- 3
Odcedź ugotowany makaron, przełóż go do miski, skrop odrobiną oliwy i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj pieczonego bakłażana i ponownie wymieszaj. Jeśli istnieje taka potrzeba, posól sałatkę i dopraw ją do smaku.
REKLAMA - 4
Makaron podziel na talerze, dodaj ser i na koniec posyp miksem sałat.
Wypróbuj także przepis na makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami.
REKLAMA