Penne z bakłażanem i fetą

Penne z bakłażanem i fetą
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 250 Makaron penne
  • 1 sztuka Bakłażan
  • 100 g Ser feta
  • 1 garść Miks sałat
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony
  • Sos sojowy
  • Oliwa z oliwek

Przygotowanie

  1. 1

    Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ser pokrój w kostkę. Umyj bakłażana i pokrój go na większe kawałki.

  2. 2

    Na patelni rozgrzej niewielką ilość oliwy, smaż na niej posolonego bakłażana, dopraw pieprzem i skrop sosem sojowym.

  3. 3

    Odcedź ugotowany makaron, przełóż go do miski, skrop odrobiną oliwy i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj pieczonego bakłażana i ponownie wymieszaj. Jeśli istnieje taka potrzeba, posól sałatkę i dopraw ją do smaku.

  4. 4

    Makaron podziel na talerze, dodaj ser i na koniec posyp miksem sałat.

     

    Wypróbuj także przepis na makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami.

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też