Zachwycająco smaczny budyń jaglany dla malucha, gotowy w 3 krokach

Budyń jaglany
Źródło: GettyImages

Składniki

Budyń jaglany

  • 1 łyżeczka Karob
  • 1 szklanki Mleko roślinne
  • 1 sztuka Banan
  • 0.5 Szklanka Kasza jaglana

Przygotowanie

  1. 1

    Kaszę jaglaną zmiel w młynku do mielenia kawy. Jeżeli nim nie dysponujesz, ugotuj zboże według zaleceń znajdujących się na opakowaniu, a następnie zblenduj kaszkę na gładki krem.

  2. 2

    Banana rozgnieć widelcem, aby otrzymać jednolity mus. Możesz także pozostawić drobne grudki owocu.

  3. 3

    Mleko wlej do rondelka o grubym, nieprzywierającym dnie. Gdy zacznie wrzeć, dodaj zmieloną kaszę jaglaną i gotuj do chwili uzyskania gęstej kaszki, a następnie ściągnij naczynie z kuchenki i wymieszaj starannie z rozgniecionym bananem oraz karobem.

     

    Budyń jaglany serwuj po przestudzeniu.

    Zobacz także: 

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też