Zupa tom yum z krewetkami

Zupa tom yum z krewetkami
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 700 ml Bulion warzywny
  • 6 łyżek Pasta tom yum
  • 8 łyżeczek Mleczko kokosowe
  • 10 sztuk Krewetki
  • 6 sztuk Pomidory koktajlowe
  • 3 sztuki Pieczarki
  • Kolendra
  • 2 sztuki Czerwona papryczka chilli

Przygotowanie

  1. 1

    Zagotuj bulion warzywny i dodaj do niego tajską pastę tom yum. Następnie podziel papryczkę chili na kilka części, dołóż do gotującego się wywaru i gotuj.

  2. 2

    Oczyszczone pieczarki pokrój w ćwiartki i dodaj do bulionu. Zaraz po tym do garnka wlej mleczko kokosowe. Całość gotuj 3-4 minuty.

  3. 3

    Obierz krewetki z pancerzyków i oczyść je z jelit. Po chwili dodaj je do gotującej się zupy tom yum, razem z pomidorkami koktajlowymi.

  4. 4

    Po 2 minutach tajska zupa tom yum z krewetkami jest gotowa. Na koniec udekoruj ją odrobiną świeżej kolendry.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też