Sos barbecue

 Sos barbecue
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 1 sztuka Cebula
  • 2 ząbki Czosnek
  • 2 łyżki Koncentrat pomidorowy
  • 300 ml Przecier pomidorowy
  • 2 łyżki Sos sojowy
  • 2 łyżki Ocet winny
  • 1 łyżka olej
  • 3 krople Sos tabasco
  • 2 łyżki Cukier brązowy

Przygotowanie

  1. 1

    Obierz czosnek i cebulę, pokrój je na małe kawałeczki i podsmaż na odrobinie oleju. Po kilku minutach do smażących się warzyw dodaj koncentrat pomidorowy i wymieszaj zawartość patelni.

  2. 2

    Po upływie kilku minut dodaj na patelnię wszystkie pozostałe składniki, tj. przecier pomidorowy, ocet winny, sos tabasco, sos sojowy oraz brązowy cukier i gotuj ok. 15 minut. Sos powinien stać się wyraźnie gęsty.

  3. 3

    Domowy sos barbecue gotowy! Przełóż go do zakręcanego słoiczka i przechowuj w lodówce.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też