Prosty przepis na pyszną kaszankę z grilla

Kaszanka z grilla
Źródło: GettyImages

Składniki

Kaszanka z grilla

  • 6 sztuk Kaszanka
  • 2 łyżki Ketchup
  • 2 łyżki Musztarda
  • 3 sztuki Cebula czerwona
  • 4 łyżki Olej roślinny

Przygotowanie

  1. 1

    Czerwone cebule obierz z łupinek i pokrój je w piórka. W międzyczasie rozgrzej patelnię, nalewając na nią olej. Kiedy tłuszcz się nagrzeje wsyp na patelnię pokrojoną cebulę i smaż przez ok. kwadrans. Na samym końcu smażenia dodaj również ketchup oraz musztardę, po czym wszystko wymieszaj i zdejmij patelnię z palnika.

  2. 2

    Kaszanki ułóż na grillu i smaż ok. 15 minut. W tym czasie grillowy specjał powinien być już gotowy w środku. Warto jednak kontrolować stopień wypieczenia kaszanek — nie powinny popękać.

  3. 3

    Apetycznie upieczone kaszanki z grilla serwuj z usmażoną cebulką. Równie apetycznie będą prezentować się świeże pieczywo lub lekko grillowane kromki chleba posmarowane masłem czosnkowym.

     

    Wypróbuj także przepis na stek z antrykotu.

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też