Kremowa pasta z wędzonego łososia

Kremowa pasta z wędzonego łososia
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 200 g Łosoś wędzony
  • 3 Jajko
  • 200 g Kremowy serek
  • 1 sztuka Cebula
  • Szczypta Sól
  • Szczypta Pieprz

Przygotowanie

  1. 1

    Jajka ugotuj w osolonej wodzie. Kiedy lekko wystygną, obierz je ze skorupki i pokrój w kosteczkę. Możesz wykorzystać do tego specjalne akcesoria do jajek, które przyspieszą pracę.

  2. 2

    Obraną cebulę poszatkuj na małe kawałeczki.

  3. 3

    Wędzonego łososia pokrój na mniejsze kawałki. Wymieszaj go z kremowym serkiem (śmietankowym lub jogurtowym, wedle upodobania), dodaj pokrojone jajka oraz cebulę, a następnie wszystkie składniki zblenduj na gładką masę. Pasta do kanapek już prawie gotowa.

  4. 4

    Na koniec pastę z wędzonego łososia dopraw do smaku.

  5. 5

    Gotową pastę rybną do kanapek czy kruchych przekąsek możesz dodatkowo udekorować odrobiną posiekanego szczypiorku, koperkiem lub zieloną pietruszką.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też