Kremowa pasta z wędzonego łososia
Pasta do kanapek, chrupkiego pieczywa czy krakersów powinna być wyrazista w smaku i zachęcać do zjedzenia kolejnego kęsa. Taka właśnie jest pasta z wędzonego łososia — przygotujesz ją w zaledwie kilka minut, a pochwałom i zapytaniom o przepis nie będzie końca!
Składniki
- 200 g Łosoś wędzony
- 3 Jajko
- 200 g Kremowy serek
- 1 sztuka Cebula
- Szczypta Sól
- Szczypta Pieprz
Przygotowanie
- 1
Jajka ugotuj w osolonej wodzie. Kiedy lekko wystygną, obierz je ze skorupki i pokrój w kosteczkę. Możesz wykorzystać do tego specjalne akcesoria do jajek, które przyspieszą pracę.
- 2
Obraną cebulę poszatkuj na małe kawałeczki.
- 3
Wędzonego łososia pokrój na mniejsze kawałki. Wymieszaj go z kremowym serkiem (śmietankowym lub jogurtowym, wedle upodobania), dodaj pokrojone jajka oraz cebulę, a następnie wszystkie składniki zblenduj na gładką masę. Pasta do kanapek już prawie gotowa.
REKLAMA - 4
Na koniec pastę z wędzonego łososia dopraw do smaku.
- 5
Gotową pastę rybną do kanapek czy kruchych przekąsek możesz dodatkowo udekorować odrobiną posiekanego szczypiorku, koperkiem lub zieloną pietruszką.
Zobacz także: