Sałatka z paluszków krabowych, która posmakuje nawet teściowej

Sałatka z paluszkami krabowymi
Źródło: Shutterstock/A. Zhuravleva

Składniki

Sałatka z paluszków krabowych przepis

  • 300 g surimi
  • 1 woreczek Ryż
  • 4 sztuki Jajko
  • 1 sztuka Ogórek
  • 5 sztuk Rzodkiewka
  • 2 gałązki Szczypiorek
  • 2 gałązki Koperek
  • 1 puszka Kukurydza
  • 1 sztuka Cebula czerwona

Sos

  • 4 łyżki Majonez
  • 4 łyżki Jogurt naturalny
  • 1 łyżeczka Musztarda
  • 1 Szczypta Sól
  • 1 Szczypta Pieprz

Przygotowanie

  1. 1

    Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Wystudź. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i posiekaj w kostkę. Paluszki krabowe pokrój w kostkę. Szczypiorek i koperek umyj w zimnej wodzie, osusz delikatnie za pomocą ręcznika papierowego i posiekaj. Rzodkiewkę i ogórka umyj, posiekaj w kostkę jak paluszki krabowe. Cebulę obierz i posiekaj w piórka.

  2. 2

    Do miseczki dodaj majonez, jogurt naturalny, musztardę, sól i pieprz. Wymieszaj.

  3. 3

    Do dużej miski dodaj wszystkie składniki sałatki, wlej przygotowany sos. Dokładnie, ale delikatnie wymieszaj sałatkę. Odstaw sałatkę na minimum 30 minut do lodówki.

     

    Zobacz także:

     

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też