Koreczki z łososiem — przepis na błyskawiczną przekąskę

Koreczki z łososiem
Źródło: GettyImages

Składniki

Koreczki z łososiem

  • 2 łyżki Posiekany koperek
  • 80 g Serek twarogowy
  • 1 sztuka Cukinia zielona
  • 150 g Łosoś wędzony w plastrach
  • Oliwa z oliwek
  • Sól
  • Cytrynowy pieprz mielony

Przygotowanie

  1. 1

    Cukinię starannie umyj, osusz, a następnie pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Obsyp je delikatnie solą i pozostaw na ok. 15 minut, aby wydzieliła się z nich woda. Po wskazanym czasie osusz plastry cukinii ręcznikiem papierowym.

  2. 2

    Koperek opłucz pod bieżącą wodą, osusz, a następnie drobno posiekaj.

  3. 3

    Wymieszaj ze sobą serek twarogowy wraz z posiekanym koperkiem.

  4. 4

    Rozgrzej patelnię grillową i polej ją niewielką ilością oliwy z oliwek. Następnie ułóż na niej plastry cukinii i smaż je z dwóch stron do chwili delikatnego zrumienienia. Po usmażeniu pozostaw plasterki warzywa do wystudzenia.

  5. 5

    Wąskie paski łososia wędzonego ułóż na plastrach cukinii, następnie posyp je mielonym pieprzem cytrynowym. Na końcu plastra połóż obfitą łyżeczkę serka wymieszanego z koperkiem. Następnie zawiń je ściśle i zepnij wykałaczką. Gotowe koreczki z łososiem do momentu podania przechowuj w lodówce.

     

    Zobacz także: 

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też