Quesadilla z serem — meksykańska przekąska, pełna smakowitych dodatków

Quesadilla z serem
Źródło: GettyImages

Składniki

Quesadilla z serem

  • 50 g Ser Maasdamer
  • 50 g Ser Cheddar
  • 60 g Mozzarella
  • 2 sztuki Placki tortilli
  • 3 plastry Szynka

Przygotowanie

  1. 1

    Ser Cheddar oraz Maasdamer zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

  2. 2

    Mozzarellę odsącz z zalewy i pokrój w drobną kostkę.

  3. 3

    Rozgrzej dużą patelnię bez dodatku tłuszczu, następnie połóż na niej tortillę i zmniejsz moc palnika na minimalną. Placek posyp startym serem, dodaj kawałki mozzarelli oraz plastry szynki. Farsz zakryj drugą tortillą, a następnie przykryj pokrywką.

  4. 4

    Gdy spód tortilli apetycznie się zarumieni, obróć quesadille z serem na drugą stronę i smaż przez ok. 2 minuty. Po tym czasie przełóż gotowy przysmak na talerz. Quesadilla z serem najlepiej smakuje bezpośrednio po przygotowaniu. Warto serwować ten smakołyk z salsą pomidorową lub kultowym dipem meksykańskim — guacamole.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też