Śniadaniowa owsianka z komosy ryżowej
Przepis na udany początek dnia: śniadaniowa owsianka pełna białka i błonnika ze smakowitymi dodatkami.
Autor:
Smak.pl
Fit śniadania
Strefa Fit
Posiłki
Śniadanie
Łatwe dania
Dania do 30 minut
Główne składniki
Owoce
Bakalie
Dla młodych mam
Dieta bez laktozy
Dania wegetariánskie
REKLAMA
Składniki
- 50 g Komosa ryżowa biała
- 50 g Komosa ryżowa czerwona
- 150 ml Mleko roślinne
- 1 łyżka Miód
- 1 łyżeczka Mielony cynamon
- 1 szczypta Sól
Dodatki
- Borówki amerykańskie
- Orzechy włoskie
Przygotowanie
- 1
Komosę ryżową wsyp na patelnię i smaż na małym ogniu, aż zacznie pękać (jak popcorn).
- 2
Następnie wlej ok. 1,5 litra wody i dodaj szczyptę soli. Zagotuj, przykryj pokrywką i gotuj do miękkości (ok. 15 minut).
- 3
Na patelnię z ugotowaną komosą ryżową wlej mleko, dodaj miód, cynamon i całość gotuj jeszcze przez ok. minutę lub dwie.
REKLAMA - 4
Owsiankę podziel na dwie miski, podawaj z posiekanymi orzechami i świeżymi owocami według własnych upodobań.
Zobacz także:
REKLAMA