Śniadaniowa owsianka z komosy ryżowej

Śniadaniowa owsianka z komosy ryżowej
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 50 g Komosa ryżowa biała
  • 50 g Komosa ryżowa czerwona
  • 150 ml Mleko roślinne
  • 1 łyżka Miód
  • 1 łyżeczka Mielony cynamon
  • 1 szczypta Sól

Dodatki

  • Borówki amerykańskie
  • Orzechy włoskie

Przygotowanie

  1. 1

    Komosę ryżową wsyp na patelnię i smaż na małym ogniu, aż zacznie pękać (jak popcorn).

  2. 2

    Następnie wlej ok. 1,5 litra wody i dodaj szczyptę soli. Zagotuj, przykryj pokrywką i gotuj do miękkości (ok. 15 minut).

  3. 3

    Na patelnię z ugotowaną komosą ryżową wlej mleko, dodaj miód, cynamon i całość gotuj jeszcze przez ok. minutę lub dwie.

  4. 4

    Owsiankę podziel na dwie miski, podawaj z posiekanymi orzechami i świeżymi owocami według własnych upodobań.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też