Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

 Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 10 Jajko
  • 3 łyżki Majonez
  • 1 pęczek Szczypiorek
  • 0 Pieprz czarny mielony
  • Sól

Przygotowanie

  1. 1

    Jajka włóż do osolonej, chłodnej wody i ugotuj na twardo. Po ok. 8 minutach od zagotowania się wody wyłącz palnik, jajka zalej zimną wodą, a kiedy się ostudzą obierz je ze skorupek. Obrane jajka pokrój w niewielką kostkę. Możesz także zetrzeć je na tarce lub rozgnieść, używając widelca.

  2. 2

    Następnie umyj szczypiorek i drobno go posiekaj. Następnie dodaj go do naczynia z rozdrobnionymi jajkami, dodaj przyprawy (czarny pieprz mielony oraz sól), a na koniec dodaj majonez. Pasta jajeczna już prawie gotowa. Teraz dokładnie wymieszaj zawartość miski, skosztuj, czy nie ma potrzeby dodatkowego doprawienia smarowidła i włóż pastę do lodówki. Aby przedłużyć jej świeżość, pastę jajeczną ze szczypiorkiem warto przełożyć do zamykanego pojemnika.

     

    Wypróbuj także przepis na pastę jajeczną z tuńczykiem.

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też