Pasta z ciecierzycy

Pasta z ciecierzycy
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 1 szklanki Ciecierzyca z puszki
  • 0.5 Ząbek Czosnek
  • 0.5 Pęczek Natka pietruszki
  • 1 szczypta Biały pieprz
  • 1 łyżka Oliwa z oliwek
  • Sok z cytryny
  • Czarnuszka

Przygotowanie

  1. 1

    Ciecierzycę z puszki wsyp do miski, razem z zalewą. Dodaj do niej liście natki pietruszki (wpierw odetnij łodyżki), sok wyciśnięty z cytryny, przyprawy i połowę ząbku czosnku. Wszystkie składniki zblenduj na gładką jednolity krem.

  2. 2

    Pastę z ciecierzycy rozsmaruj na pieczywie lub samodzielnie upieczonych bułkach drożdżowych.

  3. 3

    Posiłek nadaje się dla dzieci już od 8. miesiąca życia.

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też