Pasta z ciecierzycy
Ekspresowy przepis na pastę z ciecierzycy z pewnością zagości w Twojej kuchni na stałe! Zdrowa pasta na kanapki posiada sporo białka, a dodatek natki pietruszki podkręca zawartość cennych witamin i soli mineralnych. Poza kanapkami pasta z ciecierzycy nadaje się również jako pyszny dodatek do makaronu. Zobacz, jak ją przygotować.
Autor:
Smak.pl
Sosy i dipy
Śniadania dla dzieci
Przepisy dla dzieci
Łatwe dania
Na skróty
Dania do 15 minut
Główne składniki
Warzywa
Dania wegetariánskie
Dania wegańskie
Strefa Wege
Rodzaje dań
REKLAMA
Składniki
- 1 szklanki Ciecierzyca z puszki
- 0.5 Ząbek Czosnek
- 0.5 Pęczek Natka pietruszki
- 1 szczypta Biały pieprz
- 1 łyżka Oliwa z oliwek
- Sok z cytryny
- Czarnuszka
Przygotowanie
- 1
Ciecierzycę z puszki wsyp do miski, razem z zalewą. Dodaj do niej liście natki pietruszki (wpierw odetnij łodyżki), sok wyciśnięty z cytryny, przyprawy i połowę ząbku czosnku. Wszystkie składniki zblenduj na gładką jednolity krem.
- 2
Pastę z ciecierzycy rozsmaruj na pieczywie lub samodzielnie upieczonych bułkach drożdżowych.
- 3
Posiłek nadaje się dla dzieci już od 8. miesiąca życia.
Zobacz także:
REKLAMA