Sałatka Colesław

 Sałatka Colesław
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 1 główka Biała kapusta
  • Sól
  • 1 sztuka Marchew
  • 0.25 Seler
  • 1 sztuka Cebula

Sos

  • 150 g Majonez
  • 100 g Jogurt naturalny
  • 50 ml Śmietana kwaśna
  • 1 łyżka Sok z cytryny
  • 1 łyżeczka Musztarda
  • 3 łyżki Cukier
  • Pieprz

Przygotowanie

  1. 1

    Białą kapustę drobno pokrój lub zetrzyj. Obierz marchewkę i seler, a następnie zetrzyj warzywa na tarce i dodaj do kapusty.

  2. 2

    Obraną cebulę pokrój na drobne kawałki i dodaj do warzyw. Całość dokładnie wymieszaj.

  3. 3

    Przygotuj sos. W oddzielnej miseczce połącz majonez, biały jogurt, kwaśną śmietanę, sok z cytryny, musztardę oraz cukier. Dopraw białym pieprzem i starannie wymieszaj.

  4. 4

    Do przygotowanych warzyw dodaj gotowy sos, dobrze wymieszaj i odstaw na noc do lodówki.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też