Przepis na miód cynamonowy
Połączenie pachnącego cynamonu i słodkiego miodu tworzy idealną kombinację, która nie tylko dobrze wpływa na organizm, ale też świetnie smakuje.
Składniki
- 200 ml Miód
- 4 łyżeczki Mielony cynamon
Przygotowanie
- 1
Miód wlej do zamykanego słoika, dodaj cynamon i dokładnie wymieszaj. Możesz skorzystać z miodu od razu po jego przygotowaniu.
- 2
Możesz również przygotować miód z całego cynamonu. W tym celu do szklanej butelki (o objętości ok. 1 l) dodaj 15 pałeczek cynamonu i wlej miód, pozostawiając jedynie 1 cm odstępu od korka. Dobrze wymieszaj składniki, aby usunąć bąbelki i zamknij pokrywką. Miód odstaw w ciemne miejsce i przechowuj go tak przez miesiąc, codziennie odwracając butelkę z miodem do góry nogami i delikatnie nią potrząsając. Po miesiącu miód nadaje się do użytku — wystarczy przelać go przez sitko do szklanego słoika, usuwając cynamon.
Zobacz także: