Przepis na miód cynamonowy

 Przepis na miód cynamonowy
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 200 ml Miód
  • 4 łyżeczki Mielony cynamon

Przygotowanie

  1. 1

    Miód wlej do zamykanego słoika, dodaj cynamon i dokładnie wymieszaj. Możesz skorzystać z miodu od razu po jego przygotowaniu.

  2. 2

    Możesz również przygotować miód z całego cynamonu. W tym celu do szklanej butelki (o objętości ok. 1 l) dodaj 15 pałeczek cynamonu i wlej miód, pozostawiając jedynie 1 cm odstępu od korka. Dobrze wymieszaj składniki, aby usunąć bąbelki i zamknij pokrywką. Miód odstaw w ciemne miejsce i przechowuj go tak przez miesiąc, codziennie odwracając butelkę z miodem do góry nogami i delikatnie nią potrząsając. Po miesiącu miód nadaje się do użytku — wystarczy przelać go przez sitko do szklanego słoika, usuwając cynamon.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też