Ekspresowe solone paluszki z ciasta francuskiego
Najprostsze słone paluszki, które możesz przygotować w domu.
Autor:
Smak.pl
Przekąski
Łatwe dania
Dania do 30 minut
Główne składniki
Jajka
Okazje
Walentynki
Rodzaje dań
Domówka
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
REKLAMA
Składniki
- 1 opakowanie Ciasto francuskie
- 1 Jajko
- Kminek
- Sól
Przygotowanie
- 1
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C i wyłóż blachę papierem do pieczenia.
- 2
Połowę ciasta francuskiego posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp solą i kminkiem do smaku. Następnie nakryj drugą warstwą ciasta.
- 3
Tak przygotowane ciasto francuskie pokrój w słupki i piecz w nagrzanym piekarniku ok. 10 minut.
Zobacz także:
REKLAMA