Szparagi w szynce — pomysł na nietuzinkowe roladki z sezonowymi warzywami

Szparagi w szynce
Źródło: Shutterstock/stockcreations

Składniki

Szparagi w szynce

  • 12 plastrów Szynka konserwowa
  • 3 łyżki Majonez
  • 3 sztuki Jajko
  • 1 puszka Białe szparagi
  • 1 pęczek Szczypiorek
  • 1 łyżeczka Musztarda
  • Pieprz czarny mielony
  • Sól

Przygotowanie

  1. 1

    Jajka ugotuj na twardo. Następnie zalej je zimną wodą, a po kilku minutach obierz ze skorupek. Zaraz potem pokrój składniki na małe kawałki. 

  2. 2

    Umyj szczypiorek i drobno posiekaj.

  3. 3

    Do jajek dodaj posiekany szczypiorek, musztardę oraz majonez. Całość dopraw do smaku, dodając czarny pieprz mielony oraz sól i dokładnie wymieszaj zawartość naczynia.

  4. 4

    Na każdym plastrze szynki konserwowej rozsmaruj masę jajeczną, a na środku układaj po jednym szparagu z puszki. Następnie wystarczy już tylko zawinąć przekąskę i schłodzić w lodówce.

     

    Zobacz także: 

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też