Pasta z makreli na kanapki
Brak pomysłu na smakowity dodatek do kanapek? Jeśli sandwicze z tradycyjnymi składnikami zaczęły Cię już nudzić, pasta z makreli poleca się na śniadanie lub kolację. To ekspresowy sposób na urozmaicenie codziennych posiłków.
Składniki
- 1 sztuka Makrela wędzona
- 2 łyżki Jogurt naturalny
- 1 łyżka Majonez
- 3 sztuki Jajko
- 1 łyżeczka Musztarda
- 2 sztuki Ogórki kiszone
- 1 szczypta Sól
- 1 szczypta Pieprz
- 1 szczypta Szczypiorek
Przygotowanie
- 1
Jajka gotuj w osolonej wodzie przez 10 minut.
- 2
Wędzoną makrelę pozbaw ości. Podczas ich usuwania ryba zacznie się rozdrabniać, co przyspieszy czas przygotowywania pasty kanapkowej, ponieważ nie trzeba będzie kroić ryby na mniejsze kawałki.
- 3
Kiedy jajka się ugotują, obierz je ze skórki i pokrój na większe kawałeczki. To samo zrób z ogórkiem kiszonym.
REKLAMA - 4
Szczypiorek drobno posiekaj.
- 5
Rybę, pokrojone ogórki, jajka i szczypiorek włóż do jednej miski. Do wymienionych składników dodaj łyżkę majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego i łyżeczkę musztardy. Na koniec dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj. Pasta do kanapek gotowa!
Zobacz także: