Pasta z makreli na kanapki

Pasta z makreli
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 1 sztuka Makrela wędzona
  • 2 łyżki Jogurt naturalny
  • 1 łyżka Majonez
  • 3 sztuki Jajko
  • 1 łyżeczka Musztarda
  • 2 sztuki Ogórki kiszone
  • 1 szczypta Sól
  • 1 szczypta Pieprz
  • 1 szczypta Szczypiorek

Przygotowanie

  1. 1

    Jajka gotuj w osolonej wodzie przez 10 minut.

  2. 2

    Wędzoną makrelę pozbaw ości. Podczas ich usuwania ryba zacznie się rozdrabniać, co przyspieszy czas  przygotowywania pasty kanapkowej, ponieważ nie trzeba będzie kroić ryby na mniejsze kawałki.

  3. 3

    Kiedy jajka się ugotują, obierz je ze skórki i pokrój na większe kawałeczki. To samo zrób z ogórkiem kiszonym.

  4. 4

    Szczypiorek drobno posiekaj.

  5. 5

    Rybę, pokrojone ogórki, jajka i szczypiorek włóż do jednej miski. Do wymienionych składników dodaj łyżkę majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego i łyżeczkę musztardy. Na koniec dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj. Pasta do kanapek gotowa!

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też