Słodki kuskus z twarogiem i migdałami
Aromatyczny kuskus z dodatkiem cynamonu, twarogu i masła z pewnością zaskoczy Cię swoim smakiem. To chwila rozkoszy wprost idealna na śniadanie, podwieczorek lub słodką kolację.
Składniki
- 120 g Kuskus
- 1 łyżeczka Mielony cynamon
- 1 szczypta Sól
- 0.5 Cytryna
- 180 ml Woda
- 2 łyżki Masło
- 2 łyżki Miód
- 250 g Twaróg półtłusty
- 1 garść Migdały
- 1 garść Mieszanka suszonych owoców
Przygotowanie
- 1
Zagotuj wodę. Odmierz 120 g kuskus i przesyp go do miski.
- 2
Skórkę z połowy cytryny zetrzyj prosto na kaszę, dodaj cynamon i szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszaj.
- 3
Kuskus połączony z przyprawami zalej wrzątkiem (woda powinna delikatnie przykrywać kaszę), a następnie przykryj pokrywką lub folią spożywczą i odstaw na 10 minut.
REKLAMA - 4
W międzyczasie posiekaj migdały, a mieszankę suszonych owoców pokrój na mniejsze kawałki.
- 5
Roztopione masło wymieszaj z twarogiem, miodem i kilkoma kroplami cytryny.
- 6
Po 10 minutach odkryj naczynie z kuskusem, wymieszaj z masą serową, migdałami i suszonymi owocami.
- 7
Kuskus z twarogiem i migdałami jest już gotowy! W razie potrzeby możesz dodać więcej miodu, odrobinę cukru lub słodzika.
Zobacz także: