Słodki kuskus z twarogiem i migdałami

 Słodki kuskus z twarogiem i migdałami
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 120 g Kuskus
  • 1 łyżeczka Mielony cynamon
  • 1 szczypta Sól
  • 0.5 Cytryna
  • 180 ml Woda
  • 2 łyżki Masło
  • 2 łyżki Miód
  • 250 g Twaróg półtłusty
  • 1 garść Migdały
  • 1 garść Mieszanka suszonych owoców

Przygotowanie

  1. 1

    Zagotuj wodę. Odmierz 120 g kuskus i przesyp go do miski.

  2. 2

    Skórkę z połowy cytryny zetrzyj prosto na kaszę, dodaj cynamon i szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszaj.

  3. 3

    Kuskus połączony z przyprawami zalej wrzątkiem (woda powinna delikatnie przykrywać kaszę), a następnie przykryj pokrywką lub folią spożywczą i odstaw na 10 minut.

  4. 4

    W międzyczasie posiekaj migdały, a mieszankę suszonych owoców pokrój na mniejsze kawałki.

  5. 5

    Roztopione masło wymieszaj z twarogiem, miodem i kilkoma kroplami cytryny.

  6. 6

    Po 10 minutach odkryj naczynie z kuskusem, wymieszaj z masą serową, migdałami i suszonymi owocami.

  7. 7

    Kuskus z twarogiem i migdałami jest już gotowy! W razie potrzeby możesz dodać więcej miodu, odrobinę cukru lub słodzika.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też