Pieczony łosoś z migdałowo-parmezanową skórką

Pieczony łosoś z migdałowo-parmezanową skórką
Źródło: StockFood

Składniki

  • 2 garście Pietruszka
  • 70 g Parmezan starty
  • 70 g Mąka migdałowa
  • 60 g Roztopione masło
  • 1 kg Łosoś filet
  • 1 szczypta Sól
  • 1 szczypta Pieprz czarny mielony

Przygotowanie

  1. 1

    Pietruszkę drobno posiekaj.

  2. 2

    Wymieszaj w misce starty parmezanem z mąką migdałową.

  3. 3

    Ser z mąką polej roztopionym masłem i wymieszaj składniki, aż do otrzymania kruchej konsystencji.

  4. 4

    Ułóż filety z łososia skórą do dołu na blasze wyłożonej folią. Lekko je posól, dopraw pieprzem mielonym i ułóż na wierzchu masę migdałowo-serową.

  5. 5

    Łososia włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na 15-20 minut, w zależności od grubości fileta.

  6. 6

    Pieczonego łososia podawaj z gotowanymi ziemniakami, sałatką ziemniaczaną lub gotowanymi szparagami i skórką z cytryny.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też