Pieczony łosoś z migdałowo-parmezanową skórką
Idealny obiad, którego przygotowanie zajmie mniej niż pół godziny.
Autor:
Smak.pl
REKLAMA
Składniki
- 2 garście Pietruszka
- 70 g Parmezan starty
- 70 g Mąka migdałowa
- 60 g Roztopione masło
- 1 kg Łosoś filet
- 1 szczypta Sól
- 1 szczypta Pieprz czarny mielony
Przygotowanie
- 1
Pietruszkę drobno posiekaj.
- 2
Wymieszaj w misce starty parmezanem z mąką migdałową.
- 3
Ser z mąką polej roztopionym masłem i wymieszaj składniki, aż do otrzymania kruchej konsystencji.
REKLAMA - 4
Ułóż filety z łososia skórą do dołu na blasze wyłożonej folią. Lekko je posól, dopraw pieprzem mielonym i ułóż na wierzchu masę migdałowo-serową.
- 5
Łososia włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na 15-20 minut, w zależności od grubości fileta.
- 6
Pieczonego łososia podawaj z gotowanymi ziemniakami, sałatką ziemniaczaną lub gotowanymi szparagami i skórką z cytryny.
Zobacz także:
REKLAMA