Łosoś pieczony w folii — wszystko, co musisz wiedzieć, aby przygotować soczystą i delikatną rybę

Łosoś pieczony w folii
Źródło: Shutterstock/Africa Studio

Składniki

Łosoś pieczony w folii

  • 1 sztuka Cytryna
  • 1 pęczek Koperek
  • 2 sztuki Filet z łososia

Przygotowanie

  1. 1

    Piekarnik nagrzej do temperatury 200 st. C. 

  2. 2

    Filety z łososia starannie umyj, osusz kawałkiem ręcznika papierowego i odetnij skórę. 

  3. 3

    Cytrynę sparz wrzątkiem, a następnie pokrój w plasterki.

  4. 4

    Ryby dopraw solą, czarnym pieprzem mielonym. Ułóż na filetach plasterki cytryny oraz gałązki koperku.

  5. 5

    Łososia zawiń starannie w folię aluminiową i ułóż na blaszce do pieczenia. Włóż formę do piekarnika i piecz potrawę przez 20 minut.

     

    Łosoś pieczony w folii najlepiej smakuje bezpośrednio po przygotowaniu. Serwuj go z surówką z selera i ryżem.

     

    Zobacz także: 

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też