Bagietki z bryndzą i granatem
Poznaj przepis na idealną kanapkę — bagietki z bryndzą i granatem z pewnością Ci zasmakują.
Autor:
Smak.pl
Przekąski
Rodzaje dań
Łatwe dania
Na skróty
Dania do 15 minut
Posiłki
Śniadanie
Fit kolacje
Kolacja
Główne składniki
Owoce
Nabial
REKLAMA
Składniki
- 2 sztuki Bagietka
- 100 g Bryndza
- 1 sztuka Cebula
- Pieprz czarny mielony
- Sos Worcestershire
- 3 łyżki Konfitura porzeczkowa
- 1 łyżka Sok z cytryny
- 0.5 Sztuka Granat
Przygotowanie
- 1
W misce wymieszaj bryndzę z drobno posiekaną cebulą i dopraw pastę czarnym pieprzem oraz kroplą sosu Worcestershire.
- 2
W oddzielnym naczyniu połącz dżem porzeczkowy z ziarnami grantu oraz sokiem z cytryny.
- 3
Pokrój pieczywo na grubsze kawałki. Na każdą z kromek rozsmaruj odrobinę bryndzy, a na wierzch nałóż konfiturę porzeczkową z ziarnami granatu.
Wypróbuj także przepis na bagietki z figami i kremem z mascarpone.
REKLAMA