Bagietki z bryndzą i granatem

Bagietki z bryndzą i granatem
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 2 sztuki Bagietka
  • 100 g Bryndza
  • 1 sztuka Cebula
  • Pieprz czarny mielony
  • Sos Worcestershire
  • 3 łyżki Konfitura porzeczkowa
  • 1 łyżka Sok z cytryny
  • 0.5 Sztuka Granat

Przygotowanie

  1. 1

    W misce wymieszaj bryndzę z drobno posiekaną cebulą i dopraw pastę czarnym pieprzem oraz kroplą sosu Worcestershire.

  2. 2

    W oddzielnym naczyniu połącz dżem porzeczkowy z ziarnami grantu oraz sokiem z cytryny.

  3. 3

    Pokrój pieczywo na grubsze kawałki. Na każdą z kromek rozsmaruj odrobinę bryndzy, a na wierzch nałóż konfiturę porzeczkową z ziarnami granatu.

     

    Wypróbuj także przepis na bagietki z figami i kremem z mascarpone.

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też