Ślimaki z ciasta francuskiego

Ślimaki z ciasta francuskiego
Źródło: GettyImages

Składniki

Ślimaki z ciasta francuskiego

  • 1 opakowanie Ciasto francuskie
  • 100 g Świeży szpinak
  • 100 g Ser żółty
  • 2 łyżki Ketchup
  • 1 sztuka Jajko
  • 1 szczypta Sól
  • 1 szczypta Pieprz
  • 1 łyżeczka Sezam

Przygotowanie

  1. 1

    Rozwiń opakowanie ciasta francuskiego. Posmaruj ciasto ketchupem. Liście szpinaku umyj w zimnej wodzie, oderwij łodygi i delikatnie osusz ręcznikiem papierowym. Szpinak i plastry sera rozłóż na cieście. Posyp solą i pieprzem. Zwiń ciasto w ciasny rulon.

  2. 2

    Ostrym nożem przekrój rulon na 12 plastrów. Plastry ułóż na płasko na papierze do pieczenia. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem. Nagrzej piekarnik do 160 stopni. Ślimaki piecz przez 10 minut. Zobacz przepis na ciasto francuskie z jabłkami. 

     

Smacznego

Oceń przepis

Przeczytaj też

Podobne przepisy