Mrożone banany w czekoladzie
Wyjątkowy deser, który ucieszy każdego łasucha. Z pewnością uświetni wiele okazji — od przyjęć dla dzieci po romantyczne wieczory spędzone we dwoje.
Autor:
Smak.pl
Przekąski
Rodzaje dań
Desery
Posiłki
Deser
Okazje
Walentynki
Łatwe dania
Główne składniki
Owoce
Dania wegetariánskie
Domówka
REKLAMA
Składniki
- 3 sztuki Banan
- 200 g Czekolada
Posypka
- Orzechy włoskie
- Wiórki kokosowe
- Herbatniki maślane
Przygotowanie
- 1
Obierz banany i pokrój je na pół. W każdej połówce ostrożnie umieść patyczek do lodów i włóż do zamrażarki na ok. 90 minut.
- 2
W międzyczasie roztop czekoladę w kąpieli wodnej. Płynną słodycz wlej do wysokiej szklanki.
- 3
Przygotuj produkty do dekoracji przekąski: wiórki kokosowe, posiekane orzechy, pokruszone biszkopty bądź herbatniki.
REKLAMA - 4
Następnie zamrożone banany zanurzaj w roztopionej czekoladzie i posyp dekoracjami. Przekąskę możesz podać od razu lub włożyć z powrotem do zamrażarki.
Zobacz także:
REKLAMA