Mrożone banany w czekoladzie

Mrożone banany w czekoladzie
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 3 sztuki Banan
  • 200 g Czekolada

Posypka

  • Orzechy włoskie
  • Wiórki kokosowe
  • Herbatniki maślane

Przygotowanie

  1. 1

    Obierz banany i pokrój je na pół. W każdej połówce ostrożnie umieść patyczek do lodów i włóż do zamrażarki na ok. 90 minut.

  2. 2

    W międzyczasie roztop czekoladę w kąpieli wodnej. Płynną słodycz wlej do wysokiej szklanki.

  3. 3

    Przygotuj produkty do dekoracji przekąski: wiórki kokosowe, posiekane orzechy, pokruszone biszkopty bądź herbatniki.

  4. 4

    Następnie zamrożone banany zanurzaj w roztopionej czekoladzie i posyp dekoracjami. Przekąskę możesz podać od razu lub włożyć z powrotem do zamrażarki.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też