Roladki z kurczaka

Roladki z kurczaka
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 3 sztuki Filet z kurczaka
  • 150 g Boczek wędzony
  • 70 g Ser żółty
  • 0.5 Sztuka Cebula
  • 150 g Pieczarki
  • 1.5 łyżka Musztarda francuska ziarnista
  • 1 łyżka Masło
  • 1 łyżka Oliwa z oliwek
  • 1 łyżeczka Przyprawa do kurczaka

Przygotowanie

  1. 1

    Mięso umyj pod zimną wodą, oczyść z chrząstek i natnij od boku, tak, żeby utworzyć wejście na farsz. Filety natrzyj przyprawą do kurczaka i przypraw pieprzem oraz odrobiną soli.

  2. 2

    Obierz cebulę i pokrój ją na drobne kawałki.

  3. 3

    Umyj pieczarki, a kiedy wyschną pokrój je w plasterki i smaż na rozgrzanej oliwie, aż do odparowania wody. Następnie dodaj masło i pokrojoną wcześniej cebulę. Całość smaż, do zarumienienia składników, a na koniec zawartość patelni dopraw pieprzem oraz solą.

  4. 4

    W nacięte miejsca filetów włóż tarty ser żółty, podsmażoną cebulkę i pieczarki oraz odrobinę musztardy. Każdy filet uformuj w roladkę i owiń w plasterki boczku wędzonego.

  5. 5

    Przygotowane roladki z kurczaka ułóż w żaroodpornym naczyniu. Każdą porcję mięsa skrop odrobiną oliwy z oliwek.

  6. 6

    Roladki z kurczaka piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 st. C przez 25 minut.

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też