Roladki z kurczaka
Roladki z kurczaka to pyszny dodatek do drugiego dania. Doskonale nadają się jako mięsne uzupełnienie niedzielnego obiadu lub ciepła przekąska na świąteczny stół.
Składniki
- 3 sztuki Filet z kurczaka
- 150 g Boczek wędzony
- 70 g Ser żółty
- 0.5 Sztuka Cebula
- 150 g Pieczarki
- 1.5 łyżka Musztarda francuska ziarnista
- 1 łyżka Masło
- 1 łyżka Oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka Przyprawa do kurczaka
Przygotowanie
- 1
Mięso umyj pod zimną wodą, oczyść z chrząstek i natnij od boku, tak, żeby utworzyć wejście na farsz. Filety natrzyj przyprawą do kurczaka i przypraw pieprzem oraz odrobiną soli.
- 2
Obierz cebulę i pokrój ją na drobne kawałki.
- 3
Umyj pieczarki, a kiedy wyschną pokrój je w plasterki i smaż na rozgrzanej oliwie, aż do odparowania wody. Następnie dodaj masło i pokrojoną wcześniej cebulę. Całość smaż, do zarumienienia składników, a na koniec zawartość patelni dopraw pieprzem oraz solą.
REKLAMA - 4
W nacięte miejsca filetów włóż tarty ser żółty, podsmażoną cebulkę i pieczarki oraz odrobinę musztardy. Każdy filet uformuj w roladkę i owiń w plasterki boczku wędzonego.
- 5
Przygotowane roladki z kurczaka ułóż w żaroodpornym naczyniu. Każdą porcję mięsa skrop odrobiną oliwy z oliwek.
- 6
Roladki z kurczaka piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 st. C przez 25 minut.