Ryba na parze
Ryba na parze to zdrowy posiłek, który powinien znaleźć się w menu dziecka podczas rozszerzania diety. Obiad można podawać z ugotowaną kaszą, ryżem lub makaronem bezjajecznym.
Autor:
Smak.pl
Ryby
Obiady dla dzieci
Przepisy dla dzieci
Łatwe dania
Dania do godziny
Główne składniki
Warzywa
Posiłki
Obiad
REKLAMA
Składniki
- 1 sztuka Filet z dorsza
- Por
- Natka pietruszki
- 1 sztuka Marchew
- 1 sztuka Pietruszka
- Sok z cytryny
- 1 łyżeczka Oliwa z oliwek
Przygotowanie
- 1
Marchew i pietruszkę obierz ze skórki i pokrój w plastry. Poszatkuj zieloną pietruszkę i pokrój por w cienkie płatki. Przygotowane warzywa przełóż do parowaru i gotuj na parze ok. 30 minut.
- 2
Następnie do parowaru dodaj filet z dorsza, skropiony odrobina soku z cytryny. Całość gotuj jeszcze 10-12 minut.
- 3
Przed podaniem rybę na parze posyp zieloną pietruszką, a warzywa skrop odrobinę oliwy z oliwek. Danie możesz serwować z kaszą lub makaronem bez jajka w składzie.
REKLAMA - 4
Posiłek nadaje się dla dzieci już od 8. miesiąca życia.
Zobacz także:
REKLAMA