Ryba na parze

Ryba na parze
Źródło: StockFood

Składniki

  • 1 sztuka Filet z dorsza
  • Por
  • Natka pietruszki
  • 1 sztuka Marchew
  • 1 sztuka Pietruszka
  • Sok z cytryny
  • 1 łyżeczka Oliwa z oliwek

Przygotowanie

  1. 1

    Marchew i pietruszkę obierz ze skórki i pokrój w plastry. Poszatkuj zieloną pietruszkę i pokrój por w cienkie płatki. Przygotowane warzywa przełóż do parowaru i gotuj na parze ok. 30 minut.

  2. 2

    Następnie do parowaru  dodaj filet z dorsza, skropiony odrobina soku z cytryny. Całość gotuj jeszcze 10-12 minut.

  3. 3

    Przed podaniem rybę na parze posyp zieloną pietruszką, a warzywa skrop odrobinę oliwy z oliwek. Danie możesz serwować z kaszą lub makaronem bez jajka w składzie.

  4. 4

    Posiłek nadaje się dla dzieci już od 8. miesiąca życia.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też