Tempura — sprawdzony sposób na idealną panierkę w orientalnym stylu, którą pokochasz

Tempura
Źródło: GettyImages

Składniki

Tempura

  • 1 sztuka Jajko
  • 110 g Mąka pszenna
  • 110 ml Woda
  • Olej rzepakowy

Przygotowanie

  1. 1

    Mąkę pszenną przesiej przez sito. Następnie dodaj ją do miski, wbij jajko i wlej wodę. Składniki starannie wymieszaj za pomocą łyżki stołowej.

  2. 2

    Nagrzej olej rzepakowy do temperatury 170 st. C. 

  3. 3

    Zanurz wybrane produkty w tempurze, a gdy tłuszcz osiągnie adekwatną temperaturę, przygotowane kąski smaż na głębokim oleju do chwili ich zarumienienia.

  4. 4

    Usmażone w tempurze smakołyki przełóż na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Przysmak podawaj z ulubionymi dipami.

     

    Zobacz także: 

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też