Przepis na warzywne nuggetsy
Szybka przystawka warzywna, która zasmakuje nie tylko osobom na diecie roślinnej.
Autor:
Smak.pl
REKLAMA
Składniki
- 3 sztuki Marchewki
- 0.5 Sztuka Kalafior
- 1 sztuka Brokuły
- 2 ząbki Czosnek
- 1 Jajko
- Cebula suszona mielona
- 1.25 szklanki Bułka tarta
- Pieprz
- Sól
- Oliwa z oliwek
Przygotowanie
- 1
Marchew obierz i pokrój. Obierz czosnek. Kalafior i brokuł podziel na mniejsze części.
- 2
Warzywa (marchew, kalafior, brokuły, czosnek) włóż do blendera. Dodaj jajko, suszoną cebulę, czarny pieprz i sól. Wszystko dobrze zmiksuj.
- 3
Do mieszanki dodaj bułkę tartą i ponownie wymieszaj.
REKLAMA - 4
Z masy warzywnej uformuj w dłoniach mini kotleciki, które następnie obtocz w bułce tartej.
- 5
Skrop patelnię oliwą i pozwól jej się rozgrzać. Następnie piecz na niej warzywne nuggetsy.
- 6
Podawaj z ulubionym dipem.
Zobacz także:
REKLAMA