Tortilla z jajecznicą, idealna nie tylko na śniadanie

Tortilla z jajecznicą
Źródło: GettyImages

Składniki

Tortilla z jajecznicą

  • 4 Jajko
  • 0.5 Sztuka Cebula
  • 1 garść Kiełki rzodkiewki
  • 0.5 Sztuka Papryka czerwona
  • Olej rzepakowy
  • 2 sztuki Placki tortilli
  • Sałata rzymska
  • Zioła prowansalskie
  • Pieprz czarny mielony
  • Sól

Przygotowanie

  1. 1

    Rozgrzej olej na patelni, tak, by tłuszcz nabrał odpowiedniej temperatury. 

  2. 2

    Paprykę i cebulę pokrój w drobną kostkę. 

  3. 3

    Pokrojone warzywa wrzuć na rozgrzaną patelnię i podsmaż. 

  4. 4

    Kiedy warzywa zmiękną, dodaj jajka i mieszaj do momentu, aż jajecznica się zetnie.

  5. 5

    Na środek patelni połóż kilka liści sałaty rzymskiej oraz kiełki rzodkiewki. Następnie nałóż jajecznicę z papryką. 

  6. 6

    Tortillę z jajecznicą zwiń w rulonik, zabezpieczając brzegi przed wyciekaniem nadzienia. 

  7. 7

    Wrapy podgrzewaj na suchej patelni z każdej strony, do momentu ich apetycznego zarumienienia. Gotową tortillę z jajecznicą możesz przekroić na pół lub zjeść w całości.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też