Sos czosnkowy
Kilka składników dzieli Cię od przygotowania doskonałego, pełnego aromatu sosu czosnkowego. Wykorzystasz go na wiele sposobów — jako dodatek do pizzy, kanapek, placuszków, frytek czy sałatek. Zobacz, jak zrobić wyrazisty dip czosnkowy.
Autor:
Smak.pl
Przekąski
Rodzaje dań
Sosy i dipy
Główne składniki
Nabial
Warzywa
Łatwe dania
Dania wegetariánskie
Okazje
Przepisy na grilla
Domówka
Na skróty
Dania do 15 minut
REKLAMA
Składniki
- 4 łyżki Majonez
- 0.5 Szklanka Jogurt naturalny
- 2 ząbki Czosnek
- Natka pietruszki
- 1 łyżka Sok z cytryny
- 1 szczypta Pieprz
- 0.25 Łyżeczka Sól
Przygotowanie
- 1
Obierz czosnek i przeciśnij go przez praskę do miseczki średniej wielkości. Przełóż do niej jogurt naturalny, dodaj sól i wymieszaj. Po kilku minutach wymieszaj składniki z majonezem i pieprzem. Zamiast majonezu możesz użyć śmietany 18%.
- 2
Posiekaj odrobinę natki pietruszki i dodaj ją do sosu. Następnie wyciśnij sok z cytryny i dokładnie wymieszaj dip.
Zobacz także:
REKLAMA