Chrupiące frytki z tofu

 Chrupiące frytki z tofu
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 1 opakowanie Tofu
  • 2 łyżki Olej roślinny
  • 0.5 Łyżeczka Bazylia
  • 0.5 Łyżeczka Oregano
  • 0.5 Łyżeczka Majeranek
  • 0.5 Łyżeczka Tymianek
  • 0.5 Łyżeczka Sól
  • 1 łyżeczka Pieprz

Przygotowanie

  1. 1

    Z bloku tofu wytnij podłużne frytki, a następnie delikatnie je osusz, używając ręcznika papierowego

  2. 2

    Na patelni rozgrzej olej roślinny i dodaj pokrojone w plastry tofu.

  3. 3

    Obracaj frytki, aż zbrązowieją ze wszystkich stron.

  4. 4

    W międzyczasie, w osobnym naczyniu wymieszaj zioła z solą i mielonym pieprzem.

  5. 5

    Przełóż frytki do większej miski (razem z olejem z patelni), wysyp na nie mieszankę ziół i dokładnie obtocz tofu z każdej strony.

  6. 6

    Chrupiące frytki z tofu możesz podawać z ulubionym sosem, ale zioła doskonale uzupełnia pikantny ketchup.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też