Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem

Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 1 kg Ziemniaki
  • 5 łyżek Oliwa ekstra vergine
  • 2 gałązki Rozmaryn
  • 10 ząbków Czosnek
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony

Przygotowanie

  1. 1

    Rozgrzej piekarnik do 180 st. C.

  2. 2

    Umyj ziemniaki, pokrój je na połówki i gotuj w osolonej wodzie przez 8-10 minut.

  3. 3

    Na blachę do pieczenia wylej oliwę, dodaj ugotowane ziemniaki, nieobrane ząbki czosnku i gałązki rozmarynu. Całość dopraw do smaku i piecz przez 50 minut.

     

    Wypróbuj także przepis na sałatkę z pieczonych ziemniaków.

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też