Marynowane papryczki chili faszerowane serem
Pyszne papryczki chili wypełnione serem o smaku czosnku i oregano — a wszystko to zatopione w oliwie z oliwek.
Autor:
Smak.pl
REKLAMA
Składniki
- 8 sztuk Czerwona papryczka chilli
- 100 g Ser fera
- 1 ząbek Czosnek
- Suszone oregano
- 0.25 Łyżka Kolorowy pieprz
- Oliwa z oliwek
Przygotowanie
- 1
Papryczki chili dokładnie umyj i wydrąż z nich gniazda nasienne, po czym gotuj je w osolonej wodzie przez ok. 1 minutę. Następnie pozwól im ostygnąć i wyschnąć.
- 2
Przygotuj nadzienie, rozdrabniając fetę widelcem i dodając: odrobinę oliwy z oliwek, startego lub zmiażdżonego czosnku oraz oregano. Następnie tą mieszanką napełnij papryki.
- 3
Przygotuj słoik i wsyp do niego kolorowy pieprz (w ziarnach), a następnie umieść w naczyniu nadziewane papryczki chili. Wlej oliwę z oliwek i wstaw do lodówki. Przed podaniem powinny chłodzić się co najmniej 24 godz.
Zobacz także:
REKLAMA