Marynowane papryczki chili faszerowane serem

Marynowane papryczki chili faszerowane serem
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 8 sztuk Czerwona papryczka chilli
  • 100 g Ser fera
  • 1 ząbek Czosnek
  • Suszone oregano
  • 0.25 Łyżka Kolorowy pieprz
  • Oliwa z oliwek

Przygotowanie

  1. 1

    Papryczki chili dokładnie umyj i wydrąż z nich gniazda nasienne, po czym gotuj je w osolonej wodzie przez ok. 1 minutę. Następnie pozwól im ostygnąć i wyschnąć.

  2. 2

    Przygotuj nadzienie, rozdrabniając fetę widelcem i dodając: odrobinę oliwy z oliwek, startego lub zmiażdżonego czosnku oraz oregano. Następnie tą mieszanką napełnij papryki.

  3. 3

    Przygotuj słoik i wsyp do niego kolorowy pieprz (w ziarnach), a następnie umieść w naczyniu nadziewane papryczki chili. Wlej oliwę z oliwek i wstaw do lodówki. Przed podaniem powinny chłodzić się co najmniej 24 godz.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też