Sałatka z tuńczykiem

Sałatka z tuńczykiem
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 300 g Tuńczyk w sosie własnym
  • 5 Jajko
  • 1 sztuka Papryka czerwona
  • 100 g Ogórki kiszone
  • 100 g Ogórek konserwowy
  • 100 g Ogórek szklarniowy
  • 140 g Kukurydza konserwowa
  • 1 opakowanie Miks sałat
  • 0.5 Łyżeczka Pieprz
  • 0.5 Łyżeczka Sól
  • 1 garść Koperek

Przygotowanie

  1. 1

    Jajka ugotuj na twardo. Kiedy ostygną obierz je ze skorupek i podziel na połówki.

  2. 2

    Zielone ogórki obierz ze skórki. Wszystkie rodzaje ogórków pokrój w niewielką kostkę i przełóż je do miski, w której podasz sałatkę.

  3. 3

    Umyj paprykę, wyciągnij z niej gniazdo nasienne i drobno pokrój warzywo. Następnie posiekaj umyty koperek. Przygotowane produkty dodaj do pokrojonych ogórków.

  4. 4

    Odcedź kukurydzę z zalewy i wsyp ją do miski z sałatką. Następnie całość polej oliwą z oliwek i dopraw, używając pieprzu oraz soli.

  5. 5

    Teraz odcedź tuńczyka z zalewy i dodaj go do sałatki. Ozdób ją z pokrojonymi połówkami jajek. Sałatka z tuńczykiem gotowa! Opcjonalnie możesz dodać majonez i udekorować wierzch posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też