Sałatka z tuńczykiem
Pożywna sałatka z tuńczykiem to pyszna propozycja na przekąskę w ciągu dnia, ale i poczęstunek, który przypadnie do gustu Twoim gościom.
Składniki
- 300 g Tuńczyk w sosie własnym
- 5 Jajko
- 1 sztuka Papryka czerwona
- 100 g Ogórki kiszone
- 100 g Ogórek konserwowy
- 100 g Ogórek szklarniowy
- 140 g Kukurydza konserwowa
- 1 opakowanie Miks sałat
- 0.5 Łyżeczka Pieprz
- 0.5 Łyżeczka Sól
- 1 garść Koperek
Przygotowanie
- 1
Jajka ugotuj na twardo. Kiedy ostygną obierz je ze skorupek i podziel na połówki.
- 2
Zielone ogórki obierz ze skórki. Wszystkie rodzaje ogórków pokrój w niewielką kostkę i przełóż je do miski, w której podasz sałatkę.
- 3
Umyj paprykę, wyciągnij z niej gniazdo nasienne i drobno pokrój warzywo. Następnie posiekaj umyty koperek. Przygotowane produkty dodaj do pokrojonych ogórków.
REKLAMA - 4
Odcedź kukurydzę z zalewy i wsyp ją do miski z sałatką. Następnie całość polej oliwą z oliwek i dopraw, używając pieprzu oraz soli.
- 5
Teraz odcedź tuńczyka z zalewy i dodaj go do sałatki. Ozdób ją z pokrojonymi połówkami jajek. Sałatka z tuńczykiem gotowa! Opcjonalnie możesz dodać majonez i udekorować wierzch posiekanym szczypiorkiem.