Domowe mleko kokosowe
Do przygotowania domowego mleka roślinnego wystarczą tylko dwa składniki. Zobacz, jak je przygotować.
Autor:
Smak.pl
Strefa Wege
Dania do godziny
Strefa Fit
Rodzaje dań
Napoje
Dania wegańskie
Dania wegetariánskie
Dieta bez laktozy
REKLAMA
Składniki
- 4 szklanek Woda
- 2 szklanek Wiórki kokosowe
Przygotowanie
- 1
Wlej wodę do garnka i wsyp starty kokos. Mieszaj i gotuj przez ok. 20-30 minut.
- 2
Ugotowane mleko kokosowe wlej do blendera i zblenduj na gładką konsystencję.
- 3
Teraz przecedź mleko roślinne przez szmatkę, po czym wyciśnij pozostałe w tkaninie „mięso” kokosowe.
REKLAMA - 4
Mleko gotowe jest do użycia, gdy tylko ostygnie. Jeśli nie zużyjesz go od razu, przelej je do butelki i wstaw do lodówki (przechowuj maksymalnie przez 2-3 dni).
Zobacz także:
REKLAMA